Este util să se cunoască și să se aplice pe scară largă tehnici speciale prin care să ne îmbunătățim, pe de o parte randamentul și puterea de a învăța teoretic, și pe de altă parteputerea de a experimenta practic ceea ce am învățat.
Pentru a ne îmbunătăţi randamentul învăţării trebuie mai întîi să ne cunoaştem aşa numită superlegatură de învăţare, adică acea modalitate specifică de învăţare care sporeşte foarte mult eficienţa şi bucuria în timpul acţiunii de a învăţa.
S-a dovedit că există în principiu patru mari categorii de persoane, numite „tipuri de elevi”:
• elevi vizuali, care învaţă folosind preponderent simţul văzului, care învaţă mai uşor materialele tipărite sau grafice, ori pur şi simplu privind în jurul lor;
• elevi auditivi, care învaţă cel mai bine prin ascultare şi conversaţie;
• elevi tactili, care învaţă cel mai bine prin atingerea obiectelor, prin perceperea senzorială a materiei, sau prin folosirea mîinilor şi degetelor;
• elevii kinestezici, care învaţă cel mai bine prin acţionarea maselor musculare (şi care au nevoie să se mişte pentru a putea învăţa).
Fiecare dintre noi avem o predispoziţie nativă spre una dintre aceste patru stiluri de a învăţa.
Alături de planificarea studiului aceste stiluri de învățare sunt esențiale în procesul învățării.
10 REGULI PENTRU A ÎNVĂȚA UȘOR
1)NU TE APUCA DE INVATAT DECAT INTR-O STARE PSIHICA COESPUNZATOARE ,CARACTERIZATA PRIN POFTA DE A INVATA, CURIOZI-TATEA PENTRU MATERIALUL STUDIAT ,LUCIDITATE MINTALA.
2)NU INCERCATI SA INVATATI CAND SUNTETI OBOSITI , ENERVATI , AFUMATI ,SUPARATI,CACI A-TI FORTA INUTIL SISTEMUL NERVOS.
3)INVATATI IN MOD LOGIC, NU MECANIC ,CACI E MULT MAI USOR ,IAR CUNOSTINTELE MEMORATE PRIN PROCEDEE LOGICE SE IMPLATEAZA MULT MAI PROFUND IN CREIER.
4)ATACATI LECTIA DE INVATARE DE LA EXTERIOR CATRE INTERIOR, DE LA SCHELET CATRE CONTINUT, INSUSINDU-V-O PE PARTI.
5)STABILITI CAT MAI MULTE CONEXIUNI INTRE INFORMATIILE DE MEMORAT SI ALTELE DEJA MEMORATE.
6)FOLOSITIVA DIN PLIN IMAGINATIA ,FANTEZIA,VISUL DE A ZUGRAVI TEMA(LECTIA ,CURSUL,INFORMATIILE DE MEMORAT).
7)REPETATI TEXTUL,LECTIA,CURSUL DE INVATAT POTRIVIT UNUI ORAR RIGUROS INTOCMIT,INCERCATI SA EVITATI SUPRASOLICITAREA,DAR SI UITAREA.
8)ORI DE CATE ORI PERMITE MATERIALUL DE INVATAT ,MEMORATI IN GLUMA ,PRIN CONEXIUNI UMORISTICE,ORI PRIN FORMULE DE MEMORARE
MECANICO-LOGICE.
9)ANUMITE PROBLEME POT FI INVATATE IN STARE DE RELAXARE SAU IN PRIMA FAZA DE SOMN.INREGISTRATI INFORMATIILE PE O AUDIO CASETA SI ASCULTATI-O ORI DE CATE ORI AVETI CHEF.
10)FOLOSESTE AUTOCOMPENSAREA AFECTIVA PRIN CARE SE RASPLATESTE FIECARE REZULTAT POZITIV.
Daca doresti sa descoperi cum sa inveti mai usor si sa economisesti timpul tau pretios atunci cand inveti,
cursul CUM SĂ ÎNVEȚI MAI UȘOR este solutia pentru tine.
De ce? Pentru ca cele 36 de lectii, au structurate tehnici si metode care te ajuta sa ti dezvolti stiluri si moduri diferite de invatare. Plecand de la alimentatie, cum sa transformi amanarea in actiune si pana la ce fel de muzica sa asculti atunci cand inveti ai sa parcurgi in fiecare lectie tehnici si metode practice care te ajuta sa devii usor si repede expert in orice domeniu doresti.
PROFITĂ ACUM DE ACEASTĂ OFERTĂ LIMITATĂ si cu doar 97 LEI poti sa descoperi
cum sa inveti mai usor.
Pentru informatii si detalii suplimentare contactati-ne la email: ecursurionline@gmail.com