Cum Să Înveți Eficient

cum sa inveti eficient

Cum sa inveti eficient este o etapa importanta si esentiala in procesul de invatare. Eficienta este procesul care ofera valoare la cum petreci timpul, care este cel mai pretios dar al tau.  Pentru a fi eficient in studiu si la învatat trebuie sa ai un plan de invatare cu obiective generale si specifice pentru a cunoaste  de ce vrei si pentru ce ai nevoie de cunostintele noi pe care vrei sa le aduci in viata ta.

De asemena este util in planul tau de invatare sa precizezi utilitatea noilor cunostinte si informatii pe care doresti sa le asimilezi. Utilitatea si valoarea informatiilor si cunostintelor este data si de usurinta cu care ele pot fi aplicate practic pentru a creste calitatea vietii noastre. Eficienta in procesul cum sa inveti eficient creste odata cu cresterea procentuala a timpului petrecut folosit in aplicarea practica si scaderea timpului in asimilarea teoretica. Scaderea timpului in procesul de invatarea o vei obtine prin utilizarea tehnicilor de memorie si invatare accelerata.

Inainte de a trece la tehnici de memorie si invatare accelerata, este indicata folosirea unor tehnici de invatare activa prin utilizarea unor diagrame si schite in loc de citirea repetata a textelor. In acest mod informatia este redata sub forma vizuală si astfel cel care invata devine activ, implicat in procesul de invatare.

Alaturi de invatarea activa prin diagrame si scheme, o alta metoda este folosirea intrebarilor dupa o lectura a textului. Atunci cand iti pui singuri intrebari, creierul tau devine interesat de raspuns si automat vei sti exact pe ce  trebuie sa pui accent pentru a invata eficient. Aceste intrebari te ajuta sa intelegi mai profund textul, nu doar mecanic. Foloseste intrebarile de baza: de ce?, cine?, când?, unde? și cum?, reformulând textul ca si cum ți-ai preda tie o lecție. Folosind aceasta metodă iti formezi deprinderea de citire interogativă astfel încît vei intelege si vei memora mult mai usor si bine, contribuind astfel activ la procesul cum sa inveti eficient.

Asocierea cu informatii deja cunoscute este o alta metoda care te ajuta la cum sa inveti eficient. Aceata metoda se foloseste dupa a doua citire a textului si te ajuta sa inveti mai repede si sa retii mai bine datele. De obicei asocierea (legatura) cu informatii deja cunoscute  se foloseste dupa folosirea diagramelor si schemelor sau punerea intrebarilor  (citirea interogativa).

Cum sa inveti eficient aduce valoare in viata ta si prin cunoasterea stilurilor de invatare. Mult timp se aplicau doar patru stiluri de invtare: vizual, auditiv, verbal si experimental. Odata cu dezvolatrea tehnologiei s-a constatat interactiunea a mai multor stiluri de invatare in procesul de invatare, dar intotdeauna va exista unul predominant. Alaturi de aceste patru stiluri sunt si alte stiuluri  de invatare pe care le vom prezenta si descrie in articolele viitoare.

Sperăm că aplici cu incredere si bucurie aceste sfaturi pentru a invata cum sa inveti eficient. De mare ajutor iti este si cautarea in motoarele de cautare de pe Internet,  in special Google. Folosirea exacta a cuvintelor cheie, iti aduce informatia exacta si  este indicat sa te informezi si documentezi din mai multe locuri pentru a crea o sinteza pertinenta si credibila si sa fii convins ca esti pe drumul bun si cunosti cum sa inveti eficient.

Un exemplu de cautare  cuvantului cheie cum sa inveti  si extensiile sale alaturi de numarul de cautari lunare

cum sa inveti 320

cum sa inveti mai usor  480

cum sa inveti mai repede 260

cum sa inveti eficient 140

cum sa inveti repede 140

cum sa inveti usor 110

cum sa inveti mai bine 90

cum sa inveti rapid 70

invata cum sa inveti 40

Daca doresti sa descoperi  cum sa inveti mai usor si sa economisesti timpul tau pretios atunci cand inveti,

cursul CUM SĂ ÎNVEȚI MAI UȘOR este solutia pentru tine.

cum sa inveti mai usor De ce? Pentru ca cele 36 de lectii, au structurate tehnici si metode care te ajuta sa ti dezvolti stiluri si moduri diferite de invatare. Plecand de la alimentatie, cum sa transformi amanarea in actiune  si pana la ce fel de muzica sa asculti atunci cand inveti ai sa parcurgi in fiecare lectie tehnici si metode practice care te ajuta sa devii  usor si repede expert in orice domeniu doresti.

PROFITĂ ACUM DE ACEASTĂ OFERTĂ LIMITATĂ si cu doar 97 LEI poti sa descoperi

cum sa inveti mai usor.

Pentru informatii  si detalii suplimentare contactati-ne la email: ecursurionline@gmail.com


 

, , , , , ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.